Barnsteen populariteit voor sieraden

barnsteen verkopenBarnsteen wordt steeds populairder voor sieraden. De reden voor deze populariteit heeft voornamelijk te maken met de natuurlijke schoonheid van een barnsteen. In tegenstelling tot een diamant die meer waard wordt hoe zuiverder de edelsteen eruit ziet is dit bij barnsteen niet het geval. Barnstenen komen voor in verschillende maten, kleuren en zuiverheden. Het is overigens steeds populairder om het materiaal in te wisselen voor contant geld. Zo doet de Goudwaag Barnsteen dit en het kan veel opleveren.

Door de manier waarop de stenen ontstaan zijn is het zelfs mogelijk dat er insecten of andere dingen uit de natuur in de barnsteen zijn terug te zien. Hierdoor is iedere barnsteen uniek. Dit zou natuurlijk ook gezegd kunnen worden van een diamant of robijn, maar het unieke van een barnsteen is zelfs door een leek met het blote oog vast te stellen.

Verschillende kleuren en patronen

Dat er steeds meer sieraden met barnsteen wordt gemaakt heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer mensen de steen ontdekken en de schoonheid hiervan appreciƫren. Barnsteen is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen. Door de manier waarop dit hars miljoenen jaren bewaard is gebleven is het versteend en kunnen er stenen voor sieraden uit gemaakt worden.

Hiervoor moet het versteende hars wel eerst gepolijst worden en tijdens dit polijsten worden de verschillende kleuren en patronen van het barnsteen duidelijk. De meeste stenen hebben meestal een warme gele kleur tot donker rood. Er bestaan echter ook barnstenen met een groene, blauwe of zwarte kleur. De patronen die in de steen terug te zien zijn nadat deze gepolijst zijn en daardoor doorzichtig worden bepalen voor een groot deel de waarde van de steen. Er zijn echter zoveel variaties barnsteen dat iedere steen iemand persoonlijk kan aanspreken.

Written By leontien